FAQ

  1. Bestel het gewenste aantal stories op de bestelpagina
  2. Na betaling ontvang je een bevestiging per mail, inclusief de aanleverspecificaties voor foto’s en teksten en een indicatie van levertijd
  3. Na ontvangst van de teksten en foto’s, gaan we aan de slag met de stijlpreview van jullie STORIES. Hierin zie je voorstellen voor covers, kleurgebruik, lettertypes en opbouw hoofdstukken. 
  4. Op basis van jullie feedback op de stijlpreview werken we  jullie volledige  STORIES uit, de zogeheten full preview.
  5. Met jullie feedback op deze full preview zetten we indien nodig nog wat puntjes op de i
  6. Na jullie akkoord worden de STORIES gedrukt, verpakt en verzonden!

We gaan een circa 200 pagina’s tellend magazine voor je maken. We vragen je daarom om tussen de 300 en 450 hoge resolutie foto’s aan te leveren.  Vanuit esthetisch oogpunt kunnen we helaas niet werken met foto’s genomen met telefoons of pocketcamera’s. Missen we hierdoor jouw favoriete foto? Lever deze (max. 3) dan wel aan en als de kwaliteit van de foto het toelaat, proberen we deze te plaatsen.

Voorafgaand kun je een aantal design voorkeuren aangeven, zoals lettertype en gebruik van kleuren en teksten. Zo is de stijlpreview als het goed is al in lijn met je verwachtingen.  Vervolgens zitten er 3 design aanpassingen in de prijs inbegrepen (wijziging van kleur, tekst of wisselen van foto). Wil je grotere wijzigingen doorgevoerd hebben (bijvoorbeeld aanleveren van andere foto’s, nieuwe teksten ed.), dan rekenen we hiervoor €50,- per uur. 

  • De uitwerking van een stijlpreview met daarin tenminste 3 cover opties, een voorstel voor kleur en lettertypes in stijl met jullie overig drukwerk en een visualisatie van intro, hoofdstuk en tekstpagina’s
  • De doorvertaling van de stijlpreview (incl. jullie feedback) naar de full preview: een ca. 200 pagina tellend magazine, inclusief intro-, hoofdstuk- en 5 tekstpagina’s (bijv. 2x geloften, 2x speech en 1x mooie quote of lyric). Een foto only magazine kan natuurlijk ook. 
  • Een finale aanscherping van de full preview op basis van jullie feedback. Hierbij zitten 3 type design aanpassingen in de prijs inbegrepen (correcties van tekst, wisselen van volgorde van enkele foto’s of hoofdstuk, of het vervangen van een of enkele foto’s). 

Aangezien PAPER LOVE STORIES maatwerk zijn, besteden we veel tijd aan de vormgeving, zodat jullie foto’s en teksten perfect tot zijn recht komen. Het volledige proces inclusief afstemming en drukken en leveren duurt ca. 6 weken, maar  is afhankelijk van het aantal STORIES dat we in behandeling hebben op dat moment. We zullen na het plaatsen van je bestelling in de aanleverspecificaties altijd een indicatie geven van de daadwerkelijke levertijd. 

Goede vraag! Beide betreffen drukeffecten waarbij je de tekst op de voorkant extra benadrukt door deze ofwel te laten hoogglanzen (spot UV) ofwel in goud, rosé goud of zilver metallic effect te geven. Dit geeft een mooi contrast met de silky matte cover.  

Aangezien PAPER LOVE STORIES geen traditionele -achterslotengrendel- albums zijn, kun je er niet genoeg exemplaren van hebben, echt! We bieden daarom standaard tussen de 2 en ongelimiteerd aantal magazines aan. Laat ze shinen op salontafel, dressoir en/of nachtkastje, geef ze cadeau aan trotse familieleden en bewaar er eentje als reserve. Voor het geval je onhandige neefje zijn ranja omstoot.

Het papier van je STORIES is zorgvuldig gekozen op duurzaamheid en -natuurlijk- looks.  Voor de buitenkant gebruiken we een stevige kartonsoort, met matte, zijdezachte coating. Handig, hiermee is de cover direct beter beschermt tegen vieze vingers en zelfs afneembaar met een doekje.
Voor het binnenwerk gebruiken we zijdeglans papier, zwaarder dan je gewend bent van bijvoorbeeld je Linda.

Vooropgesteld, dit is geen traditioneel trouwalbum dat met handschoentjes aan gelezen dient te worden.  PAPER LOVE STORIES zijn kwalitatief hoogwaardige magazines, die  goed bestendig zijn tegen intensief leeswerk. Vanzelfsprekend zal het magazine wat meer gaan leven  naar verloop van tijd, maar dit is juist de charme van papier. Mocht het magazine, bijvoorbeeld door het knoeien van bovengenoemde ranja, te beschadigd raken, of kwijt, dan heb je altijd nog je extra exemplaar (inleveren mam;)). Maar in alle gevallen kun je altijd magazines bij bestellen via de bestelpagina. En het kost je aanzienlijk minder, aangezien we het ontwerp niet meer hoeven te maken!

Nee. Aangezien het een maatwerk product betreft waarbij je intensief betrokken bent geweest in de totstandkoming, zou er geen reden moeten zijn dat je de magazines wilt retourneren.

Ook andere (love) STORIES kunnen we voor je doorvertalen in een prachtig tijdloos magazine. Hou er rekening mee dat  je hier tenminste 150 hoge resolutie foto’s voor nodig hebt.  Deze hoeven niet van een fotograaf te zijn, maar foto’s uit de oude doos genomen met de Iphone 1e generatie maken het magazine wat minder mooi. Stuur ons even een mailtje om te overleggen naar de mogelijkheden. Vinden we leuk!